Huis poetsen na waterschade
Woning schoonmaken

Woning schoonmaken

Waterschade Cleanup is het ergste dat met je huis kan gebeuren. U moet ervoor zorgen dat dit niet met u gebeurt, zoals met schimmelherstel, hoe langer u het toestaat dat het ongecontroleerd wordt, hoe moeilijker en duur dat het zal zijn om te verwijderen. De meeste schimmel groeit in natte gebieden, zoals kelders en badkamers. Dit betekent dat hoe sneller je begint met het opruimen van de vorm, hoe beter. Schoonmaakbedrijven zijn een geweldige bron voor advies over het opruimen van schimmels als u het nog niet zelf bent begonnen. Uw woning, kantoor of veranda laten poetsen? Vraag een offerte onze veranda kopen specialist.

Woning schoonmaken

Een van de belangrijkste problemen met het reinigen van schimmel droogt het gebied uit dat er doorheen is beschadigd. Een van de belangrijkste dingen om te doen om het drogende effect van schimmel te verminderen is om overtollig water uit de getroffen gebieden te verwijderen. Zorg ervoor dat u fans gebruikt bij het uitdrogen van de tapijten. Verwijder tapijten uit de kamers die de meeste blootstelling aan water hebben gehad. Droog de gebieden volledig uit door ze buiten te laten drogen op natuurlijke wijze. Het kan ook nodig zijn om te investeren in industriële schoonmaak waterschade droogapparatuur om het droogproces te versnellen.

Schade opmeten na waterschade

Als er uitgebreide schade is en het tapijt buiten reparatie is, is het noodzakelijk dat u er alles aan doet om het terug te krijgen alsof het oorspronkelijk vóór de schade heeft gedaan. De eerste stap in dit proces is stofzuigen. Een goed vacuüm zal het grootste deel van het overtollige vocht van de tapijten oppakken en helpen om ze uit te drogen, maar het is belangrijk om te blijven vacuüm als het water verdampt. Dit zal helpen om verdere vormgroei in de beschadigde gebieden te voorkomen. Sommige tapijten moeten mogelijk worden gereinigd met een mild reinigingsmiddel om zoveel mogelijk van het water te verwijderen.

Vervolgens moet u zich richten op het uitdrogen van getroffen tapijten. Dit kan worden gedaan met een föhn of een warmtebron zoals een magnetron. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kamer goed geventileerd is, zodat er geen vocht achterblijft nadat het droge tapijt is gedroogd. Zorg er ook voor dat u fans gebruikt om het droogproces te versnellen. Vergeet niet om de heetste droger te gebruiken die u veilig kunt handelen.

Professionals inschakelen

Nadat het beschadigde gebied is schoongemaakt, moet u ervoor zorgen dat u het gebied desinfecteert. De meeste ontsmettingsmiddelen van het huishouden zullen prima werken. Als desinfectie niet mogelijk is, moet u overwegen om een kopje huishoudelijk bleekwater toe te voegen aan het water dat het tapijt uitdrogen. Als u zich zorgen maakt over de geur van bleekmiddel, kunt u ook overwegen om een eetlepel witte azijn aan het water toe te voegen.

Sommige bedrijven kunnen u ook helpen met hun reinigings- en desinfectiediensten. Zorg ervoor dat u contact opneemt met ten minste twee bedrijven voordat u ze inhaalt om u te helpen bij u thuis. Krijg ook prijsinformatie, zodat u weet wat de going-tarief is voor het reinigen en desinfecteren van diensten in uw regio. Een bedrijf inhuren dat minder in rekening brengt dan welke andere ondernemingen kunnen bieden, kan u uiteindelijk meer kosten op de lange termijn. Hoewel het mogelijk is om alleen dit soort services uit te voeren, is het verstandig om professionals in te huren, zodat u niet verder riskeert dat u uw tapijten verder beschadigt of gezondheidsproblemen voor u en uw gezin veroorzaakt.