Alles wat je moet weten over Colorcoat

Alles wat je moet weten over Colorcoat

De mooie kleur die je soms op de metalen daken ziet is niet zomaar een coating, dit is vaker maal een Colorcoating. Dit is een speciale soort coating die gebruikt kan worden op allerlei metalen elementen. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over Colorcoat.

Wat is Colorcoat?

Colorcoat is zoals de naam al verraad een coating. Deze coating is erg duurzaam en houdt goed zijn kleur vast. Daarnaast is het ook nog eens bestand tegen corrosie voor metalen oppervlakte. Deze oppervlaktes kunnen van alles zijn, denk bijvoorbeeld maar aan stalen dakplaten of gevelbekleding.

Voordelen 

Zoals net ook al is genoemd is een groot voordeel van Colorcoat, dat het een duurzame coating is. Deze coat gaat door weer en wind heen waardoor het materiaal wat eronder zit goed wordt beschermd en dus lang mee gaat. Een ander voordeel is dat de kleur die de Colorcoat heeft niet zal vervagen, hij zal altijd zo fel blijven als de eerste keer toen het net erop was geverfd. Naast dat deze coat door weer en wind kan, is het ook nog eens bestendigd tegen een groot aantal UV-straling.

Toepassingen 

Je kunt Colorcoat op verschillende dingen toepassen, dit kunnen dakbedekkingen zijn, gevelbekleding maar ook andere metalen elementen. Een paar van deze elementen zijn bijvoorbeeld deuren, ramen, regenpijpen enzovoort. Zo kun je eventueel de kleur van het dak matchen met die van de deuren en de ramen. Kijk eens bij SAB profiel als je zelf een Colorcoat op bijvoorbeeld een dakbedekking zou willen. 

Onderhoud

Je kunt de coat gemakkelijk schoon houden door gebruik te maken van milde reinigingsmiddelen en water. Verder heeft de coating niet veel onderhoud nodig, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je het goed in de gaten houdt en dat je eventuele dingen repareert waar dat nodig is. 

Als je langs een metalen dak loopt die een mooi kleurtje heeft, dan is de kans groot dat daar gebruik is gemaakt van Colorcoating. Deze manier van coating is een duurzame manier waarbij je de levensduur van hetgeen wat je heb geverft verlengt. Een ander voordeel is dat de kleur die je aanbrengt niet na verloop van tijd zal gaan vervagen. Ook kan je deze coating door weer en wind laten zitten zonder dat de coating er van achteruit gaat. Je kunt het toepassen op dakbedekkingen, gevelbekleding of andere metalen elementen. Het is handig om de coat soms schoon te maken met milde reinigingsmiddelen en water.

byTom