Meer ruimte creëren in je huis

stalen deur

Zonder te verhuizen kan je zorgen voor meer ruimte in huis. Als je eigenlijk altijd het gevoel hebt dat je ruimtegebrek hebt, zijn er een paar dingen die je kan doen om je huis ruimtelijker te maken. Je kan bijvoorbeeld je eetkamer deur vervangen voor een stalen deur met veel glas, waardoor er een idee van ruimtelijkheid ontstaat. Je kan ook een muur slopen en er een glazen wand voor in de plaats zetten. Als dit allemaal te veel gedoe is, zijn er nog tal van creatieve oplossingen die minder ingrijpend zijn. Lees er hier meer over!

Loze ruimtes

Allereerst kan je op speurtocht gaan in je eigen huis, op zoek naar loze ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan lege hoeken zoals onder een trap, maar ook de lege ruimte in de slaapkamer. Onder de trap kan je een boekenkast neerzetten, of je kan er een opslagruimte van maken voor schoonmaakspullen. Je zou in je slaapkamer een bureau kunnen plaatsen waardoor je er opeens en werkruimte bij hebt. Je kan zelfs de werkruimte in de slaapkamer simpel afschermen met een glazen wand. Dit klinkt ingewikkeld, maar gewoongers levert ze bijvoorbeeld kant en klaar bij je af.

Slaapplekken

Creëer meer slaapplekken door banken te kiezen die omgetoverd kunnen worden tot een bed. Zogenaamde slaapbanken zijn ideaal om van een zithoek een logeerplek te kunnen maken. Slaapbanken zijn functioneel en praktisch, maar kunnen ook heel stijlvol zijn. Je kan ze vinden in allerlei soorten kleuren en materialen, zodat er altijd een perfect bij je interieur past.

Meer opslagmogelijkheden creëren

Voldoende opslagmogelijkheid geeft altijd een gevoel van ruimte. Je kan natuurlijk ook een extra schuurtje plaatsen in de tuin waar je allerlei spullen in kwijt kan. Ook binnenshuis zijn er nog opties over om meer spullen kwijt te kunnen. Als je een smalle gang hebt, kan je met kleine, smalle plankjes een opslagruimte maken. Je kan ook een rails ophangen waar je jassen aan ophangt, in plaats van een kapstok. Op deze manier kan je veel meer jassen kwijt. Er bestaan ook allerlei slimme modellen van inbouwkasten waar je voor kan kiezen. Zo wordt de ruimte niet smaller, maar krijg je er wel kastruimte bij.