Onze tips voor de beste en leukste houten vloersoorten

Onze tips voor de beste en leukste houten vloersoorten

Een nieuwe vloer kan een ruimte helemaal anders maken. Als je dus gaat verbouwen of je gaat verhuizen, kies dan een leuke vloer uit om de ruimte helemaal te veranderen. Een leuke vloer kan een leuke sfeer naar de kamer brengen. Hiervoor zijn onze favoriete soort vloeren de houten vloer. De natuurlijke en warme uitstraling die hout met zich meebrengt komt echt in de ruimte over dankzij een houten vloer. Er zijn veel leuke en goede soorten houten vloeren op de markt. Hieronder geven we je tips over de leukste houten vloersoorten die op dit moment erg populair zijn.

 

Tip 1: parketvloeren

Onze eerste tip voor de beste houten vloersoorten is de parketvloer. Een parketvloer heeft veel voordelen en is daardoor een van de beste en populairste soorten houten vloeren. Parketvloeren zijn verkrijgbaar in veel soorten hout en in allerlei patronen. Er zitten veel voordelen aan parketvloeren:

  • Parketvloeren zijn makkelijk te leggen en gaan nog lang mee
  • Parketvloeren zijn makkelijk schoon te houden
  • Je kunt naar wens parketvloeren renoveren
  • Een parketvloer is stil en dempt geluid
  • Heb je ook vloerverwarming? Geen probleem, daar past parketvloer juist erg goed bij.

 

Tip 2: parketvloer met visgraat patroon

Onze tweede tip gaat dan ook weer over een parketvloer, namelijk een parketvloer met visgraat patroon ook wel de visgraat vloer genoemd. De visgraat vloer is niet alleen leuk door zijn warme en natuurlijke uitstraling, maar is ook uniek en brengt veel dynamiek naar de kamer. Een visgraat vloer kwam vroeger in veel huizen voor en komt weer helemaal terug. Je krijgt de voordelen van parketvloer met een visgraat vloer en je kiest dan voor een unieke en leuke manier van het parket leggen in de visgraat vorm. Het zal zeker niet snel gaan vervelen. Het is zeker een van de leukste manieren om een parketvloer te leggen.

byTom