Riolering renovatie en onderhoud

Wat Kan Ik Doen Als De Riolering Verstopt Zit?

Maar er kunnen externe oorzaken zijn van een verstopt riool, Een riool voert het afvalwater van de leidingen in huis af en ligt hierdoor meestal onder de grond. Wanneer er grote bomen op het terrein staan, dan kunnen wortels door het riool groeien en het riool beschadigen. Een verzakking van het riool kan ook voor verstoppingen zorgen. Een beschadigd riool zorgt wel voor hogere kosten..

Bij een verstopte afvoer zal je in eerste instantie zelf proberen om deze te ontstoppen. Met een verstopping die nog niet diep in de afvoer en het riool zit, is dit goed mogelijk. Er zijn diverse eenvoudige vooral huis, tuin en keukenmiddeltjes die voor een goed resultaat zorgen.

Riool Ontstoppen – 24/7 Bereikbaar!

De klassieke plopper is al een ouderwets ontstoppingsmiddel, maar ook vandaag de dag nog steeds zeer functioneel. De plopper kan gebruikt worden voor afvoerputjes in de douche of keuken, maar ook in het toilet. Vooral als je nog niet echt een verstopping hebt, maar al wel klachten ervaart door slecht doorspoelen of geborrel in de afvoer, kan de plopper het vastzittende vuil goed losmaken. De plopper moet je niet droog gebruiken, want dan hecht het rubber niet op het oppervlak. Bij een verstopping waar water in de gootsteen blijft staan is dit dan ook geen probleem. Zet de plopper op de gootsteen en beweeg hem enkele malen stevig op en neer.

Afvalstoffen En Riolering

Heb je een ontstoppingsveer in huis, zet deze dan in om een verstopping los te maken. Het kan nodig zijn om eerst de zwanenhals los te maken. Dit is tevens een goede mogelijkheid om de zwanenhals goed te reinigen. Daarna druk je de ontstoppingsveer in de afvoer. Omdat een veer een behoorlijke lengte heeft, kun je hiermee ook diepere verstoppingen loskrijgen. Beweeg de veer enkele malen goed op en neer, zodat de verstopping loskomt en naar het riool kan spoelen. Nadat je de veer hebt gebruikt spoel je de afvoer nog grond door. Een ontstoppingsveer kun je ook goed gebruiken in combinatie met soda.

Met de waterkracht van een hogedrukreiniger kun je succesvol je afvoerleidingen doorspoelen. Maar de waterkracht zorgt er ook voor dat je nauwkeurig te werk moet gaan. Bij onjuist gebruik zal het water al snel tegen de wanden en plafond spuiten. Duw de slang van de hogedrukreiniger daarom zo diep mogelijk in de afvoer en laat de straal enkele minuten spuiten. Er is een grote kans dat de verstopping zo goed los komt.

Rioolverstopping Oplossen

Als je geen resultaat bereikt met het zelf ontstoppen van het riool, dan is de verstopping te hardnekkig of te diep in het riool. Het is verstandig om dan een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Voor hen is het dagelijks werk en zij hebben professionele apparatuur voor het snel en krachtig ontstoppen van het riool. Bij ernstige verstoppingen kan een ontstoppingsbedrijf zelfs met een camera in het riool kijken om de exacte locatie en oorzaak te vinden. Zo kan bijvoorbeeld vastgesteld worden of er schade aan het riool is.

Voor het vaste tarief van €75,- excl  btw ontstoppen wij uw riool of of afvoer. Deze prijs is inclusief voorrijkosten. Ook zijn er 30 minuten arbeidskosten bij de prijs inbegrepen. De ervaring leert ons dat de meeste verstopte riolen binnen deze 30 minuten zijn ontstopt. Uitzonderingen daargelaten, een enkele keer wil het zo zijn dat onze rioolontstoppers ontdekken dat er meer aan de hand is. Denk hierbij aan een scheuren in het riool, lekkage of andere onvoorziene schade. In deze gevallen communiceren wij dit direct naar klant om te overleggen wat wijsheid is om te doen en hoe lang dit zal duren.

Afvalstoffen En Riolering

Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat je een verstopping in het riool krijgt. Voorkom dan ook dat je vet en etensresten door de gootsteen spoelt en gebruik het toilet niet om allerlei zaken doorheen te spoelen. Haal na het douchen altijd de haren weg uit het afvoerputje en spoel de zeepresten grondig weg. Voorkom bij het zelf ontstoppen, dat je gebruik gaat maken van chemische middelen. Bij foutief gebruik kun je brandwonden oplopen en chemische middelen kunnen de afvoer beschadigen. Uiteraard spreekt het voor zich dat chemische middelen ook slecht voor het milieu zijn. Bel gerust voor een afspraak naar of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan..

Uw wastafel, douche of bad voeren vele liters water af via de afvoerleiding. De kans is groot dat het doucheputje met de kleine diameter op een gegeven moment verstopt raakt door zeep-, huid- en haarresten. Wij gebruiken diverse, moderne middelen en technieken om sanitaire voorzieningen te ontstoppen.

Rioolonderhoud Verstopping

Een verstopping in uw riool is een vervelend probleem dat u zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. De drie belangrijkste vragen bij een rioolverstopping zijn: Waar zit de verstopping? Wie lost het op? Wie betaalt wat?

De aansluiting van het riool is te verdelen in een gemeentelijk- en een particulier gedeelte. Op de scheiding van beide gedeelten, tegen de perceelgrens aan, is in de meeste gevallen een erfscheidingsput (pdf, 566kb)gemaakt. Het gemeentelijk deel loopt vanaf het hoofdriool in de straat tot aan de erfscheidingsput op uw zijde van de perceelgrens. Het particuliere gedeelte loopt vanaf deze erfscheidingsput naar uw huis. Staat uw woning pal aan de straat? Dan is de gevel van de woning de erfafscheiding.

Verstopping Riool Melden ook in Amersfoort

De plaats van de erfafscheidingsput zit meestal tegen de erfgrens, dit is de grens tussen uw grond en die van de gemeente. Als de gevel van uw huis direct aan de straat of aan het trottoir is gelegen en geen naastliggende vrije ruimte aanwezig is, dan ligt het putje onder het trottoir (neem dan contact op met Gevelrenovatie.)

Het is van belang dat als een verstopping op gemeenteterrein blijkt te liggen, u direct contact opneemt met de gemeente. Een medewerker moet dan vervolgens in staat worden gesteld het defect op het gemeenteterrein te constateren en te laten verhelpen, indien dit naar zijn of haar mening noodzakelijk is. Als de verstopping in het gemeentelijk riool van de gemeente zit, neemt u contact op met de servicelijn, tel: (0317) 49 29 11. Te bereiken van 9. 00 – 16. 00 uur of per email: . Buiten kantooruren belt u de storingsdienst, tel. (0317) 49 29 98 of meldt u de storing via melding doen.