Tips voor duurzaam bouwen & renoveren

Tips voor duurzaam bouwen & renoveren

Een verbouwing is de ideale gelegenheid om uw huis efficiënter en duurzamer te maken. Probeer deze tips en voel je goed in je huis. Als bouwbedrijf in Gruwez zorgen wij ervoor dat je op een veilige en comfortabele plek zit. Wij zorgen ervoor dat u in een woning zit die u comfort geeft. In zo’n huis kun je heerlijk ontspannen en genieten van online casino spellen.

Van het ontwerp tot de bouw van uw renovatie, er zijn mogelijkheden om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze veranderingen kunnen variëren van kortetermijnaspecten (bijvoorbeeld het veilig beheren en recyclen van bouwafval) tot langetermijnverbeteringen in de energie-efficiëntie van uw woning.

Als je aan het renoveren bent, onderzoek dan goed ontwerp: het kan energie, water en geld besparen en tegelijkertijd een aangenamere leefruimte creëren die ook beter is voor je gezondheid.

 

Hier is hoe het te doen

Elk huis is anders, dus de specifieke manieren waarop u de milieu-impact van uw renovatie en het energieverbruik kunt verminderen, zullen in elk geval anders zijn.

 1. Passief ontwerp

Passief ontwerp maakt gebruik van de fysieke oriëntatie van uw huis en begrip van de seizoensgebonden weerspatronen om een ​​ruimte te ontwerpen die minimale verwarming of koeling nodig heeft om het hele jaar door comfortabel te zijn. Passieve ontwerpelementen omvatten oriëntatie, isolatie, dubbele beglazing, thermische massa en luchtstroom.

 1. Watergebruik en hergebruik

Renovaties bieden een unieke kans om uw sanitair opnieuw aan te passen aan de wereld van waterschaarste waarin we leven. Het specifieke ontwerp van uw watersysteem is afhankelijk van uw behoeften en de regenval in uw regio.

Als we kijken naar de vier soorten water die we over het algemeen beschikbaar hebben, worden de mogelijkheden voor een nieuwe benadering van watergebruik in huis duidelijker.

 1. Energie-efficiëntie, opvang en gebruik

De meeste huizen hebben voldoende ruwe energie – in de vorm van dagelijks zonlicht – om in alle energiebehoeften van het huis en zijn bewoners te voorzien.

De eis om onze huizen te verwarmen, koelen en verlichten kan vrijwel worden geëlimineerd door de behendige toepassing van passieve ontwerpprincipes. Aan de behoefte om water te verwarmen en huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien, kan dan worden voldaan met warm water op zonne-energie en fotovoltaïsche zonne-energiesystemen die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Deze systemen benutten de zon die momenteel op uw dak valt om uw water te verwarmen en uw elektriciteit te leveren.

 1. Materiaalkeuze, gebruik en hergebruik

Door de levenscyclus van de materialen die we gebruiken en hun potentiële impact op onze gezondheid en het milieu te begrijpen, kunnen we producten selecteren die beter zijn voor ons en de planeet.

Kies bouwmaterialen met de minste impact op het milieu

De volgende lijst biedt een verstandige gids voor het kiezen van uw materialen met het milieu in gedachten:

 • Hergebruik bestaande materialen van eventuele sloop (dit minimaliseert ook afval).
 • Gebruik gerecyclede materialen en materialen met een minimale impact op het milieu.
 • Gebruik hernieuwbare bronnen (bijvoorbeeld hout uit duurzaam beheerde bossen).
 • Ontwerp voor een langere levensduur (streef naar meer dan 100 jaar).
 • Ontwerpen en bouwen voor deconstructie, hergebruik, aanpassing, modificatie en recycling.

Minimaliseer de afstand die materialen afleggen en selecteer materialen die helpen bij het passief ontwerpen van verwarming en koeling van het huis.

Vermijd bouwmaterialen die giftige chemicaliën lekken

Verven, composiethout, lijmen, tapijten en vele andere bouwproducten kunnen een hoog gehalte aan giftige chemicaliën bevatten (formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen, enz.). Deze chemicaliën komen langzaam vrij en dragen bij aan het ‘Sick Building Syndrome’, dat symptomen veroorzaakt die variëren van allergieën, hoofdpijn en vermoeidheid tot aandoeningen van het zenuwstelsel, kanker en overlijden. Zoek gelijkwaardige producten die deze chemicaliën niet bevatten.

 1. Minimaliseer bouwafval

Omdat tot 40 procent van al het afval afkomstig is van bouwplaatsen, bespaart u het milieu (en uw dollars) door het afval dat afkomstig is van uw renovatie te minimaliseren op een aantal van de volgende manieren:

 • Bestaande bouwmaterialen hergebruiken in de constructie.
 • Recycle materiaal dat u niet kunt gebruiken. Zorg ervoor dat uw bouwers al het afval van de renovatie scheiden en recyclen, inclusief metselwerk, beton, hout en metalen.

 

 

 

byTom