Veldhoven, rustig wonen aan de voet van Eindhoven

Veldhoven, rustig wonen aan de voet van Eindhoven

Eindhoven mag dan wel niet de hoofdstad zijn van Noord-Brabant, het is wel de belangrijkste stad op de kaart. Vele mensen; studenten, gezinnen, expats, afgestudeerden, trekken naar Eindhoven vanwege de ontwikkelingen op technologisch gebied en de werkgelegenheid. Maar er wonen? Dan is Veldhoven aantrekkelijker. Eindhoven zelf kenmerkt zich natuurlijk vanwege de hoogwaardige innovaties en technologische ontwikkelingen, uiteraard vanwege TU Eindhoven, Philips en niet te vergeten, last but not least: ASML.

Deze voorkort relatief onbekende chipmachinefabrikant is wereldspeler en verschijnt telkens weer op het wereldtoneel; niet omdat zij zelf deze aandacht opeisen, maar vanwege de grote belangen die spelen tussen grootmachten rond de chipmachinefabrikant. Het is een Veldhovens bedrijf overigens!

Wonen in strategisch gelegen Veldhoven

Veldhoven is niet bepaald een Brabants kerkdorp; het is pal tegen Eindhoven gelegen en loopt vrijwel naadloos over in Eindhoven. Dorpen in de omgeving, zoals het charmante Oirschot, zijn wel echt lommerrijk in het groen gelegen. Er bevinden zich veel varkenshouderijen in de omgeving en andere agrarische bedrijven. Het leuke van de omgeving is dat er nogal wat paardenfokkers gevestigd zijn, waardoor je telkens weer weilanden tegenkomt met paarden, in plaats van oeverloze polders met koeien. Wat dat betreft is het Oost-Brabantse landschap rond Eindhoven erg charmant. Maar Veldhoven is voor nieuwkomers vaak precies wat zij zoeken: tegen Eindhoven aangelegen, maar toch net even wat rustiger en snellere uitwijkmogelijkheden naar het naastgelegen groene landschap. Het beste van twee werelden.

Duurzaam Veldhoven

De vraag naar verduurzaming is landelijk. Natuurlijk vanwege de klimaaturgentie, maar ook vanwege de stijgende energiekosten. Wie wil er nog op gas stoken en koken? De prijzen zijn nauwelijks op te brengen voor veel huishoudens. Warmtepompen, isolatie en zonnepanelen vormen het antwoord hierop. Ook op verduurzaming loopt Veldhoven voorop; zonnepanelen Veldhoven Solar Crew kan de aanvragen nauwelijks bijbenen; zowel wat betreft de particuliere als zakelijke klanten. Ook andere leveranciers, zoals die van warmtepompen en isolatiebedrijven kunnen de aanvragen nauwelijks aan. Hoewel die laatste (isolatiebedrijven) landelijk een grote terugslag hebben gekregen onlangs, betreffende de rechterlijke uitspraak over het verplichte onderzoek naar vleermuizen door ecologen wat enorm vertragend werkt (en duur is!)

Wie zich in Veldhoven vestigt zal op Funda nog relatief goed betaalbare woningen tegenkomen. Veldhoven is echt de plaats van de toekomst gezien de grote ontwikkelingen; je er nu al vestigen is een slimme keuze.

byTom