Page
Waar kies jij voor? Nitril of latex handschoenen?

Waar kies jij voor? Nitril of latex handschoenen?

Veiligheidshandschoenen zijn heel belangrijk voor bepaalde werkzaamheden om je handen te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een zomerse dag wanneer je lekker in de tuin bezig bent. Of gewoon lekker je woning aan het schoonmaken bent met allerlei stof en viezigheid. Er zijn heel wat verschillende handschoenen waaruit je kan kiezen. Er zijn bijvoorbeeld rubberen, stoffen en speciale gevoerde handschoenen op de markt. Binnen de rubberen handschoenen heb je nitril of latex handschoenen, wat zijn de verschillen en voor welke moet je nou echt kiezen?

 Het verschil

Je raadt het waarschijnlijk al: latex handschoenen zijn gemaakt van latex. Dit is een natuurlijk rubber dat gemaakt is van een van de duurzaamste materialen. Met zijn uitzonderlijke elasticiteit gaat latex niet gemakkelijk kapot bij gebruik met agressieve chemicaliën. Latex handschoenen worden over het algemeen gebruikt bij tuinieren, schoonmaken, en huishoudelijke klusjes.

 

Nitril handschoenen daarentegen zijn gemaakt van synthetische polymeren, die ook dezelfde eigenschappen vertonen als rubber. Ze voelen heel anders aan dan latex, en zijn veel sterker en gaan veel langer mee. Nitril handschoenen zijn bijzonder goed bestand tegen oliën en vetten, waardoor ze ideaal zijn voor taken als voedselverwerking, autoreparatie en lopende band werk.

Voor welke ga je kiezen?

Over het algemeen kiest men meer voor de nitril veiligheidshandschoenen. Ten eerste zijn deze handschoenen veel beter bestand tegen vocht en vet. Daarnaast zijn de resistenter, gaan ze langer mee en zijn ze bijzonder sterk vergeleken latex handschoenen. Bovendien kunnen mensen gemakkelijk een allergische reactie als ze Latex handschoenen gebruiken. In de meeste gevallen gebeuren deze allergische reacties op de huid. In sommige gevallen kan dit echter leiden tot bewustzijnsverlies. Het is dus inderdaad een goed idee om vooraf te controleren of je uitslag krijgt als je latex handschoenen gaat dragen.

Ga je een gemakkelijk schoonmaak klusje doen en heb je geen last van allergische reacties? Dan kiezen voor latex handschoenen. Merk je toch dat je wat sterkere handschoenen nodig hebt voor een bepaalde klus of is je huid wat gevoelig na het dragen van latex handschoenen? Dan adviseren wij zeker de nitril handschoenen aan.