Wat kan een contra expert voor je betekenen?

Contra expertis

Wanneer je te maken hebt met een vorm van schade kan er een hoop op je afkomen. Vaak zijn dit zaken waar je niet veel kennis van hebt. Het kan daarom handig zijn om een contra expert in te schakelen. Het kunnen verschillende vormen van schade zijn waar je mee te maken kunt krijgen. Hierbij kun je denken aan zaken zoals brandschade of waterschade. Het kan ook gaan om inbraak of letselschade. Schippers bouwconsult is gespecialiseerd op het gebied van dit soort zaken. Over het algemeen liggen de taken van een contra expert in lijn met de taken van een schade expert. Er zitten echter een paar verschillen tussen deze twee soorten experts. Van een contra expert krijg je namelijk een volledig onafhankelijk advies. In deze blog lees je meer over wat een contra expert voor jou kan betekenen.

Biedt een onafhankelijk advies

Contra expertise is erop gericht dat de belangen van de verzekerde die de hulp inschakelt worden behartigd. Dit is dan ook het grote verschil tussen een contra expert en een schade expert. Een contra expert wordt ingeschakeld door de verzekerde zelf en heeft dan ook geen belangen bij de situatie. Daarnaast heeft een contra expert over het algemeen meer tijd om zich bezig te houden met de schade en kan hier dan ook nauwkeuriger en zorgvuldiger naar kijken. Het is laagdrempelig om een contra expert in te schakelen en zodra een contra expert bepaalde kennis over de schade en de situatie heeft deelt hij of zij deze altijd eerst met jou. Hierdoor ontstaat er een onafhankelijk advies waar jij als verzekerde veel aan kunt hebben.

Wanneer mag je gebruik maken van contra expertise?

Of je gebruik mag maken van contra expertise hangt af van de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Over het algemeen mag je vaak wel een contra expert inschakelen. Wanneer je in een situatie zit met veel schade wordt het aangeraden om een contra expert in te schakelen. Het is ook mogelijk om na het ontvangen van een schaderapport een contra expert in te schakelen. Het voordeel van een contra expert is de expertise die jij als verzekerde niet hebt.