Terrasoverkapping kiezen

Terrasoverkapping kiezen

Het kiezen van de juiste terrasoverkapping is belangrijk voor uw leefruimte buiten. In dit artikel bespreken we het materiaal en de kosten van een terrasoverkapping. We zullen ook bespreken hoe het te installeren. Hieronder vindt u een aantal mooie voorbeelden van terrasoverkappingen. Lees verder om inspiratie op te doen. Als u van het buitenleven houdt, overweeg dan een terrasoverkapping voor uw woning! En vergeet niet om door onze galerij van terrasoverkappingen te bladeren om meer ideeën te bekijken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat kost een terrasoverkapping

De kosten van een terrasoverkapping zijn afhankelijk van het materiaal en de constructie. Aluminium, hout en vinyl zijn enkele van de meest voorkomende materialen. Prijzen voor deze materialen zullen variëren afhankelijk van het gebied en de stijl van de overkapping, maar ook of het materiaal geïsoleerd is of niet. Als u van plan bent om een houten terrasoverkapping te bouwen, zullen de kosten waarschijnlijk tussen de €16000 en €18000 liggen. Super hoge kwaliteit hout en een groot gebied zal de prijs te verhogen.

Er zijn verschillende soorten van patio covers, die sterk kunnen variëren in prijs. Typisch, zijn patio covers gemaakt van vinyl of aluminium, terwijl degenen die vrijstaand zijn gemaakt van hout, glasvezel of staal. Een basis 10-foot-square rooster patio cover kan kosten tot boven de € 1000 te installeren. Als u ervoor kiest om het zelf te doen, kunt u vinden dat de kosten lager zijn als je het materiaal te kopen van een big-box winkel.

De kosten van terrasmeubilair kunnen overal variëren van € 200 tot € 2.000. Echter, moet u ervoor zorgen dat het meubilair het materiaal van uw terrasoverkapping aanvult. Bovendien moet het meubilair goed passen bij de grootte van de patio, waardoor er genoeg bewegingsruimte is. Het is echter belangrijk om terrasmeubilair verstandig te kiezen en rond te shoppen totdat u er een vindt die werkt voor uw budget. De kosten van een patio paraplu kan overal variëren van € 45 tot € 200.

Kosten schuifpui beginnen bij € 1500 ongeveer voor een 2-delige schuifpui en lopen op tot € 4.0000 voor een 4-delige schuifpui.  De voordelen van aluminium schuifdeuren zijn de lage kosten. Ze zijn onderhoudsarm, nemen niet veel ruimte in beslag en bieden een panoramisch uitzicht op de buitenlucht. Aluminium schuifdeuren zijn licht van gewicht en duurzaam.

Materiaal

Er zijn veel verschillende materialen voor patio covers, dus de keuze is aan jou. Hout is een klassieke keuze, en is gebruikt voor duizenden jaren. De natuurlijke schoonheid maakt het een aantrekkelijke keuze, en het is ongelooflijk duurzaam. Hout is ook vrij goedkoop, maar vereist regelmatig beitsen of verzegelen om in goede staat te blijven. Terwijl hout is minder duur dan aluminium, het is niet de makkelijkste materiaal om mee te werken, en het is gevoelig voor schade door termieten en andere elementen.

Als uw terrasoverkapping buiten gebruikt gaat worden, moet u rekening houden met de esthetiek. Als het de bedoeling is om uw huis te passen, moet u gebruik maken van hout dat de stijl aanvult. Reguliere grijs beton is de meest betaalbare en gemakkelijkste te installeren, maar u kunt een unieke look toe te voegen door het gebruik van beton kleurstof. Andere opties zijn onder andere steen, dat is duurzaam en vult een breed scala van design ideeën. Welk materiaal u ook kiest, u kunt een patio cover kit zelf installeren of een professional inhuren om het werk voor u te doen.

Een terrasoverkapping biedt vele voordelen, waaronder bescherming tegen de zon. Het beschermt mensen en huisdieren tegen schadelijke ultraviolette stralen. Afhankelijk van de stijl van uw terras, kan een parasol effectiever zijn dan een solide terrasoverkapping. Aluminium is beter bestand tegen hitte en is minder duur dan hout. Als u extra warmte en stijl aan uw terras wilt toevoegen, kunt u overwegen om strijklichtjes te installeren. Insecten zijn ook niet bang voor aluminium, dus dit type materiaal is een goede optie.

Installatie

Het installeren van een overkapping aan huis vereist planning en inzicht in het budget. Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de totale kosten. De materialen die worden gebruikt om de patio te bedekken en de helling kunnen variëren, afhankelijk van het huis. Degenen met een schuin dak moet ervoor zorgen dat de terrasoverkapping kan de helling tegemoet te komen. Een typische helling voor een terrasoverkapping is een tot 10 procent. Voor een huis met een plat dak, kan de helling van het dak worden teruggebracht tot 7 meter. Om de installatie van de terrasoverkapping te garanderen, moet er ten minste zes en een halve voet vrije ruimte tussen het dak en de rand van de patio zijn.

De installatie van een terrasoverkapping is een geweldige aanvulling op uw huis. En een terrasoverkapping zal zichzelf op de lange termijn terugbetalen vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Om meer te weten te komen, neem contact op met een bedrijf dat deze dienst aanbiedt en vraag om een gratis offerte. Als het ontwerp van de terrasoverkapping u bevalt, kunt u contact opnemen voor meer info.

byTom