Airco installeren

Groot of klein, open plan of niet, we kunnen wel stellen dat voor de meeste mensen de woonkamer het hart van hun huis is. Dit is de kamer waar we veel tijd doorbrengen – familie en vrienden entertainen of gewoon lekker ontspannen voor de TV – en we willen ons er comfortabel voelen, ongeacht de tijd van het jaar of het weer buiten. En dat is waar een airconditioner om de hoek komt kijken!

Er zijn een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een airco voor uw woonkamer en wij hebben ze hier voor u op een rijtje gezet!

 

OVERSTEM HET GESPREK NIET MET EEN LAWAAIERIGE AIRCO

Natuurlijk, wanneer je tijd doorbrengt met vrienden en familie in een ontspanningsruimte zoals de woonkamer, is het laatste wat je wilt een lawaaierige airco die het gesprek overstemt.

Hoewel er geen eenvoudige manier is om het geluidsniveau te testen voordat je een airco koopt, moet het geluidsniveau (gemeten in decibel (dB)) worden opgenomen in de productspecificaties van de airco waarin je geïnteresseerd bent.

Bij het controleren van deze specificaties zijn er meestal twee getallen – een die het geluid aangeeft dat een eenheid in huis maakt en een ander die verwijst naar het geluid buitenshuis. De huidige split systemen mogen niet luider zijn dan 35 dB en wij bieden een dB-waarde van slechts 22 dB op het Avanti PLUS® serie 5.0 kW model, een geweldige optie voor een middelgrote kamer, – dat is slechts 2 dB meer dan het geluid van een fluistering!

Gedetailleerde productspecificaties voor elk MHI AC-model (inclusief de dB-waarde) kunt u bekijken op de pagina met het productmodel op onze website. U kunt deze specificaties voor de zekerheid ook bij uw dealer opvragen.

 

HET BESTE TYPE AIRCO VOOR UW WOONKAMER

We hebben het in een recente blog gehad over de verschillende AC-type opties voor uw huis (u kunt het HIER lezen), maar als u alleen op zoek bent naar een AC-unit voor uw woonkamer, is de populairste keuze een enkelvoudig split-systeem. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende binnenunits, waarvan de wandunits het populairst zijn. Ze worden hoog aan de muur bevestigd en zijn meestal gemakkelijker te installeren, zonder dat u ze opnieuw hoeft in te richten.

Staande units en in het plafond weggewerkte units zijn echter ook een optie.

 

EIGEN UW RUIMTE

Een andere belangrijke factor die niet over het hoofd mag worden gezien is de grootte en indeling van je woonkamer. Veel moderne Australische huizen hebben een grote, open woonruimte en dit kan de vereiste verwarmings- en koelcapaciteit van uw airconditioner verhogen. Als uw woonkamer ook dicht bij uw keuken ligt, moet u ook rekening houden met de hoeveelheid warmte die in de keuken wordt gegenereerd, omdat dit ook van invloed zal zijn op de benodigde airconditioning. Klik HIER voor meer informatie over factoren die van invloed zijn op uw airconditioningvereisten.

Bij het kiezen van een AC-eenheid is het beter om te kiezen voor een eenheid met een iets grotere capaciteit, maar het is belangrijk om niet te veel over de vereiste capaciteit te gaan. Als u bijvoorbeeld besluit dat een 6kW nodig is in uw woonkamer, dan is het raadzaam om een AC-eenheid te kiezen met een nominale koelcapaciteit tussen 6 en 6,5kW, hier zou onze 6,3kW Bronte®-serie de perfecte oplossing zijn!

Denk eraan: Deze lichte verhoging van de capaciteit betekent dat u nog steeds een beetje extra hebt om mee te spelen voor het geval dat.

 

DE BESTE KIEZEN

Zorg er nu voor dat u de beste airconditioner kiest om het feest gaande te houden en het gesprek op gang te houden.

Om de perfecte AC-eenheid voor uw woonkamer te vinden, kiest u een gekwalificeerde installateur die kan helpen om al deze factoren te analyseren en u te helpen de perfecte pasvorm voor uw levensstijl te selecteren. Voor een aantal tips over waar u op moet letten bij een AC installateur – lees onze blog ‘Waarom u een erkende AC installateur moet inhuren’.

Waarom bekijkt u onze website niet eens en neem dan contact op met de MHI-dealer bij u in de buurt om u zo goed mogelijk te helpen!